logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > In het ziekenhuis > Opleiding tot « luisteren »

Opleiding tot « luisteren »

Luisteren stelt degene naar wie wordt geluisterd in staat zich te hervinden, zich herboren te voelen.

zaterdag 10 mei 2003, door Robin

Alle versies van dit artikel:

Op initiatief van een tiental verzorgers die werken in het Universitair ziekenhuis Saint-Luc is er een interdisciplinaire groep aangesteld die een continue opleiding volgt tot “het beter leren luisteren”. Ze leggen overal en altijd hun oor te luister in de kinderafdeling. In de loop der tijd hebben ongeveer vijftig mensen deze cursus gevolgd. De dagelijkse praktijk en de opgedane ervaring na elke module van de opleiding heeft de verzorgers gestimuleerd om de ervaring met elkaar te delen in maandelijkse vergaderingen waarin alle visies worden uitgewisseld en bestudeerd.

De voornoemde vergaderingen worden geleid door professionelen van buiten het ziekenhuis zelf en stellen praktische zaken aan de orde waarbij de omgang tussen verzorger en patiënt en familie in detail wordt nagebootst, waarbij er wordt geleerd "hoe te luisteren" naar verhalen die de lijdensweg van de patiënten beschrijft en waarbij er wordt gestreefd naar continue verbeteringen in de omgang met en de steun die wordt verleend aan de patiënten en hun familie.

Onze vereniging werd gecontacteerd door deze werkgroep met het verzoek om hun project te ondersteunen en we hebben met veel plezier een duwtje in de goede richting kunnen geven.....

Dit artikel beantwoorden