logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > De VZW Jennifer > Creatie van het FONDS Jennifer

Creatie van het FONDS Jennifer

dinsdag 26 juli 2011, door Robin

De oprichting van het FONDS Jennifer

Reeds meer dan 10 jaar zet onze organisatie zich in voor het verbeteren van de leef omstandigheden van kinderen die aan kanker lijden en hun naaste familie.

Om er zeker van te zijn dat onze inzet en ons streven op de langere termijn wordt voortgezet, hebben we de besloten het ‘FONDS Jennifer’ op te richten en toe te vertrouwen aan de Koning Boudewijn Stichting.

Ons belangrijkste doel is om zodoende de financiering te kunnen waarborgen voor de voortzetting van de “Ontmoetingsruimte Arcadie”; ons project dat tot doel heeft het verblijf in het ziekenhuis en het dagdagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te kunnen combineren. Dit project vloeit voort uit de samenwerking van onze stichting met de Universitaire Kliniek van het St Luc ziekenhuis.

De ontmoetingsruimte Arcadie heeft tot doel het mogelijk te maken voor het zieke kind en zijn/haar naaste familie en vrienden om enkele uren in een apart ingerichte ruimte door te brengen waar er geen taboes met betrekking tot de ziekte bestaan en waar de kinderen tussen 5-15 jaar worden vermaakt door speciaal opgeleide animatoren. De kinderen kunnen zo hun gevoelens weergeven en uitdrukken via de activiteiten die tot hun beschikking staan zoals schilderen, knutselen, toneel, muziek maken etc.

Het ziekenhuis personeel als ook de ouders van de zieke kinderen bevestigen het zeer positieve effect dat de activiteiten op de kinderen hebben, zowel bij de patientjes als hun broertjes/zusjes en vriendjes. Het is een mogelijkheid voor hen om even uit het trieste universum van het ziekenhuis en de ziekte te ontsnappen, om de hechte band met broertjes/zusjes en vriendjes voort te zetten in een positieve omgeving. Er wordt hierbij hard gewerkt aan de integratie van de niet lijdende jongeren in het ziekte proces van de kankerpatientjes: op die manier worden de taboes en angstige gevoelens voor de ziekte weggenomen en voelen alle betrokken kinderen zich positief betrokken bij de situatie.

Om een beter inzicht te krijgen van de Ontmoetingsruimte Arcadie stellen we u voor het onderstaande franstalige artikel te lezen uit het magazine ‘Saint Luc’ dat wordt verdeeld onder de patienten van het ziekenhuis.

Om het FONDS Jennifer op te starten en het de mogelijkheden te verschaffen onze doeslstellingen te verwezenlijken zullen we 75.000 Euro moeten verzamelen. We hebben een grote bijdrage kunnen doen via de reserves van de VZW en via de donaties van onze trouwe sponsors/leden, maar we hebben het bovenvermelde doel nog niet kunnen bereiken. Het opzetten van het FONDS Jennifer ligt ons zeer na aan het hart, niet enkel voor alle bovenvermelde redenen, maar ook omdat het de vurige wens was van Nadine Blondiau, een actief lid van onze VZW, een jonge liefhebbende mama die helaas te vroeg van ons is weggeroepen.

Nadine had ons, voor de aanvang van haar uiteindelijk fatale bergwandeling tijdens haar vakantie, haar vurige wens laten horen om er voor te zorgen de “Ontmoetingruimte Arcadie” een kleurrijke toekomst te geven: ze erkende uit eigen ervaring het zeer positieve effect dat de voorziening heeft op de patientjes en hun naaste familie. De voorziening heeft haar en haar kindje dat aan kanker leed zeer veel goed gedaan in het verleden, vandaar dat ze zo gebrandt was op een langdurige voortzetting van het project.

In naam van Nadine en in naam van alle kankerpatientjes en hun naaste familie die op de steun van onze VZW rekenen, vragen wij u hierbij uw generositeit te tonen. U kunt weldegelijk een verschil maken in het dagelijkse leven van deze mensen die behoefte hebben aan een uitweg van de dagelijkse strijd en angsten, ook al is het maar voor een paar uur per week. We hopen op u te mogen rekenen voor een kleine bijdrage om zodoende ons doel te kunnen verwezelijken.

Bank coordinaten: Koning Boudewijn Stichting – Brederode straat 21 -1000 Brussel Rekeningnummer: 000-0000004-04 Communicatie: Fonds Jennifer Fiscale attesten: zullen worden geleverd voor giften gelijk of superieur aan 40 Euro

Dit artikel beantwoorden