logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > De VZW Jennifer > Algemeen > Onze werkwijze

Onze werkwijze

Een korte uitleg over hoe we te werk gaan

zaterdag 19 januari 2002, door Robin

Alle versies van dit artikel:

Hoe gaan we te werk?

De aanvragen voor financiële steun aan bepaalde families worden gedaan door de sociale dienst van het ziekenhuis nadat alle andere mogelijkheden tot het verkrijgen van financiële steun zijn uitgeput. Met betrekking tot de opvang projecten voor de kinderen in het ziekenhuis ontmoeten we de initiatiefnemers als ook de verantwoordelijken. Alle projecten en specifieke aanvragen worden door ons Dagelijks Bestuur geanalyseerd.

Wat betekent dit in de praktijk?

Wij geven financiële steun aan families. Dit kan gaan van het terugbetalen van reiskosten tot het op ons nemen van de ziekenhuis factuur. En als dan toch onverhoopt een kind ons allen verlaat, dan staat onze VZW aan de zijde van de naaste familie om zorg voor hen te dragen en om voor het kind een eerbare ter aarde bestelling te verzorgen.

De ziekenhuizen stellen ons tevens hun projecten en specifieke aanvragen voor materieel voor zodat wij ze kunnen inlichten over de invloed die het materieel kan hebben op de kinderen. We kunnen op deze manier ook eventueel financiële steun verlengen voor het in de praktijk brengen van de projecten. Hoewel we in Waals-Brabant gevestigd zijn, beïnvloeden onze initiatieven niet minder dan 7 provincies.

Dit artikel beantwoorden