logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > De VZW Jennifer > Verandering van voorzitterschap

Verandering van voorzitterschap

woensdag 8 augustus 2007

Xavier Ortegat volgt Cathy Harris op

« Tijdens de Algemene Vergadering van 7 juni 2007 hebben de leden van de VZW het ontslag van Cathy Harris als Voorzitster of Presidente van onze vereniging aanvaard. Laten we vooral niet vergeten dat Cathy en Alain de oprichters zijn van onze VZW Jennifer. Het is dus met veel waardering en affectie dat wij Cathy allen zeer hartelijk willen danken voor haar 9 jaren van voorzitterschap; zeer efficiënt uitgevoerd met een onaflatende overtuiging en passie en natuurlijk met haar gehele hart. Het grootste gedeelte van de leden helpen onze VZW doordat ze het risico hebben genomen op een dag een paar minuten aan Cathy te wijden en te luisteren naar haar boodschap: ze zijn allen gevallen voor haar strijdlust en passie en konden niet achterblijven in haar streven naar beterschap voor de vele kinderen. In eenzelfde adem danken we Alain voor zijn stille kracht en zijn nooit aflatende aanwezigheid, voor zijn humor en zijn toegewijde en rust brengende deelname aan de vergadering ten huize van Cathy en hemzelf.

Xavier Ortegat heeft ermee ingestemd het voorzitterschap van de VZW op zich te nemen. Hij zal zorgdragen voor het beheer van de VZW met medewerking van Cathy Harris, Miriam Hofman en Nadine Blondiau. Het contact met de ziekenhuizen zal worden verzekerd door Anne-Françoise Mouton-Van de Vyvere. De opvolging van de operatie chocolade zal de verantwoordelijkheid blijven van Brigitte Caron.

Door een gedeelte van hun privé tijd te besteden aan de missie van de VZW Jennifer, proberen de actieve leden de affectie en tederheid die ze hebben mogen ontvangen gedurende de ziekte van één van hun eigen kinderen –een moeilijke situatie die de meesten van ons hebben moeten meemaken- verder te ontwikkelen en over te brengen op andere aangetaste gezinnen en kinderen. Iedereen – Cathy, Alain en de vele leden en vrijwilligers van de VZW- is zeer gevoelig voor en wordt nog altijd emotioneel sterk geraakt door de blik van de vele kinderen die zich in onze ziekenhuizen bevinden. Wij allen ondervinden een groot gevoel van onrecht bij het aanzien van de slecht behandelde peuters en kleuters en bij het zien van de jongeren aan wie een normale en openbloeiende jeugd niet kan worden beloofd. »

Xavier.

Dit nieuwsbericht beantwoorden