logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > In het ziekenhuis > Muurschilderingen in het ziekenhuis

Muurschilderingen in het ziekenhuis

Een groot atelier voor de kinderen om hun gedachten uit te drukken

zondag 20 juni 2004, door Robin

Alle versies van dit artikel:

«Op 12 Juni 2004 maakt de afdeling 82 van het Saint-Luc ziekenhuis (kinderkanker afdeling) plaats voor de werklieden die aangesteld zijn voor de volledige renovatie van de afdeling. Alle patientjes worden verdeeld over de andere kinderafdelingen van het ziekenhuis en dat alles voor een periode van 3 maanden......als alles goed gaat....!

“Wat is daar nu zo bijzonder aan” horen we U zeggen. Niet origineel of niets speciaals, gewoon een normale renovatie.... maar twee weken voor de zogenoemde verhuis vraagt een vader van een patientje of het kind op de muren mag tekenen en schrijven. We hadden meteen door wat de bedoeling was en vonden het geen slecht idee....en hebben het zelf toegepast.....we hebben alle mooie kaders van de muren in de gang gehaald en ter beschikking gesteld van de patientjes, hun familie en de verzorgers om hun verbeelding te laten gaan en hun eigen kunstwerk te creëren in het “nieuwe atelier”.

Gedurende de week heeft iedereen, voor zover mogelijk tijdens de ziekte behandeling, zijn of haar eigen verbeelding tot uiting gebracht....we hebben een artistieke rode telefoon gezien, een Afrikaans dorp, een kikker, twee giraffen in een vrachtwagen, we hebben mooie gevoelige teksten kunnen lezen, soms ook onthutsende sombere teksten....alles was op de muren te zien...

Een buitengewone sfeer, een moment van delen en uiten van gedachten dat aan het eind van de week werd afgesloten met een drink op kosten van de VZW Jennifer. Een tot ziens en een “tot binnenkort” aan alle verzorgers op vrijdag 11 Juni....»

Door Françoise Herremans (Hoofd verpleegster)

Dit artikel beantwoorden