logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Sinterklaas

Sinterklaas bezoekt de kinderen in het ziekenhuis.

zondag 8 december 2002, door Robin

Alle versies van dit artikel:

November 2006: de CESAR uitreiking

Net als de andere jaren waren de kostuums en het spektakel weer een lust voor oog voor onze kleine helden. De techniek werd opnieuw tot in de perfectie beheerd door Benoît Dockx en Michel van Biesen.

Op deze manier hebben we, tot waardering van alle aanwezigen, onder andere de volgende personages op het podium mogen verwelkomen: Sneeuwwitje en een heel bont gezelschap van kabouters, Laurel en Hardy, James Bond, de Roze Panter, de figuranten van Star Wars...... de beroemde "Gendarmes van Saint-Tropez" werden tot ieders bewondering uitgebeeld door de verzorgers van het ziekenhuis: die vertolking zal nog lang in alle geheugens gegrift blijven staan.....

30 November 2002: Walt Disney

Hij was volkomen sprakeloos door het spektakel dat de patiëntjes van de kanker afdeling en het verzorgende personeel ter zijner eer hadden voorbereid. Het thema: Walt Disney. Om het feest met verve te beginnen had het verzorgende personeel een mooie verrassing in petto voor de kinderen. Voor één middag bleven de witte jassen in de vestiaire hangen, ze werden ingeruild voor kostuums van blije kabouters. Onze vereniging heeft de eer gehad om deze fabuleuze dag mede mogelijk te maken, met name door Sinterklaas te helpen met het uitdelen van de snoepjes en kleine cadeautjes aan alle kinderen. De spankelende blikken in de ogen van de kleine patiënten is met geen woord te beschrijven: het voor een korte duur verdwijnen van hun dagelijkse zorgen en hun sprakeloosheid van blijdschap zijn de mooiste momenten die we met u willen delen via dit artikel. De voorbereiding was voor onze leden een moment om met z’n allen tezamen te komen, onder andere voor het bereiden van de 800 zakjes met cadeaus.

29 November 2003: de kleuren

Alles begon dit jaar met de fanfare en de fantastische liedjes. Het begon met “Le Grand Voyage Coloré”. De kleintjes dansten op “Blanc Blue Blond” daar waar de wat oudere kinderen zich amuseerden op de ritmes van “White & Black” en “La Bamba”. Verkleed als kleurpotloden verbaasden de verzorgers de kleintjes met een perfecte choreografie: ze beelden een regenboog van warme gevoelens uit, van enthousiasme en van moed. Het feest was natuurlijk pas compleet op het moment dat Sinterklaas ons vergezelde en de tijd nam om met elk patiëntje een gesprekje aan te gaan en een mooie cadeau aan te bieden. De cadeaus werden aangeboden door de vereniging “Salus Sanguinis” en daarnaast werden de kinderen ook verwend met een snoepjes en andere kleine cadeaus met de steun van onze vereniging.

27 November 2004: Het Wilde Westen

In een formidabele Wild West sfeer werd de magie van Sinterklaas ingezet voor de kleintjes die worden verzorgd in de kliniek Saint-Luc. De emotie is meteen te voelen op het moment dat een zangeres in wording het prachtige “Aimer” van Romeo en Julia inzet. Daarna worden enkele prachtige gedichten voorgedragen door de kinderen met op de achtergrond country muziek. Daarna gaan we dansen: de kleintjes beginnen met “Les Trois Petitis Indiens” alvorens alle schroom van zich af te schudden met Cotton Eye Joe en uiteindelijk zelfs een mysterieuze Sioux-dans. Op het eind moest er natuurlijk de beruchte “Square Dance” worden uitgevoerd. Ondertussen hebben de Daltons zich onder ons gemengd in de vorm van enkele warmhartige verzorgers, die op die manier de Wild West sfeer nog realistischer maakten voor de al wegdromende kleintjes.....

Ter apotheose: iedereen op het podium voor de opvoering van “Le Grand Manitou”. Zoals ieder jaar wordt deze onvergetelijke en magische dag voor de kleintjes afgesloten met het bezoek van Sinterklaas die cadeaus, aangeboden door de vereniging “Salus Sanguinis”, uitdeelt en tevens zakjes snoep en kleine surprises mee heeft gebracht met de hulp van onze vereniging.

We danken bij deze met name de firma Mattel en de werknemers van Levi-Strauss voor hun genereuze en zeer gewaardeerde steun.

Portfolio van afbeeldingen (aanklikken om te vergroten)

Dit artikel beantwoorden