logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > Recreatieve dagen > Bezoek aan een ezel fokkerij

Bezoek aan een ezel fokkerij

Een dagje ontspannen in de ezel fokkerij van ô te Habay

woensdag 11 mei 2005, door Robin

Alle versies van dit artikel:

Op Zaterdag7 mei 2005 hebben we een dertigtal kinderen en hun ouders uit kunnen nodigen voor een ontspannend bezoek aan de ezel fokkerij van ô te Habay in de Provincie Luxemburg.

Het micro klimaat waar deze regio normaal gesproken van profiteert was deze zaterdag niet aanwezig. Dit heeft ons er niettemin niet van weerhouden een aangename dag te beleven, met name dankzij de warme ontvangst van meneer Sondag en zijn team van vrijwilligers.

Gedurende de ochtend kregen de volwassen de mogelijkheid een kasteel te bezoeken in de Vallei van de Meren. Het kasteel was speciaal voor deze gelegenheid publiekelijk toegankelijk.

Wat betreft de kinderen: zij hadden de mogelijkheid de ezel en zijn natuurlijke rust te leren kennen. Na de ezels tot in de puntjes te hebben verzorgd, zijn de kinderen.....tussen twee stortbuien in.....vertrokken voor een tocht met de huifkar. Tijdens de tocht hebben ze zich uit kunnen leven: ze hebben veelzijdige acrobatische trucs kunnen uitvoeren op de rug van het grote knuffelbeest en ze hebben zich ook vertrouwd gemaakt met de “sturingstechnieken” van de ezel.

Na een welverdiende maaltijd van locale ambachtelijke producten, hebben de families een “ezel rally” betwist, waarbij de volgende kennis werd opgedaan en getest:

  • De kudde en de verschillende rassen ezels
  • De manipulatie en het beheersen van de ezel
  • Sporenonderzoek en kennis van wild, hoefdieren en andere aanverwante dieren.....met behulp van een voelspel.

Door het barslechte weer heeft de rit op de rug van de ezel helaas niet kunnen plaatsvinden, maar niet getreurd: na een smakelijke lekkernij waren we allen weer bij krachten voor de terugweg.

Dit artikel beantwoorden