logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > Recreatieve dagen > Op bezoek bij Ferrari

Op bezoek bij Ferrari

Op visite bij de Ferrari importeur van Brussel

zaterdag 10 juli 2004, door Robin

Alle versies van dit artikel:

Het was op een mooie zonnige dag eind Juni 2004 dat de Garage Francorchamps, sinds 50 jaar de importeur voor Ferrari in België, ons heeft ontvangen in het gezelschap van een klein groepje gepassioneerde kinderen van deze snelle bolides.

Michèle Werts heeft de kinderen allereerst het FF Galleria laten bezichtigen; een privé museum over de historie van Ferrari alwaar de kinderen allerlei objecten met het beroemde symbool van het automerk, het steigerende zwarte paard, hebben kunnen bezichtigen (spelletjes, aanstekers, zeep, servies, snoepgoed, parfums etc). Daarnaast waren er ook verscheidene schaalmodellen van de snelle bolides tentoongesteld alsmede een collectie boeken, kaarten, foto’s en zelfs de archiefruimte werd wordt ons geopend: indrukwekkend!

Na enkele foto’s van de kinderen aan het stuur van de snelle bolides wandelden we, via de autowasstraat waar Maurice liefkozend voor de auto’s zorgt, naar de werkplaats waar Jérôme antwoorden gaf op de gedetailleerde vragen van de kinderen en hun ouders. De motoren van de wagens hadden een groot succes; er moet gezegd worden dat de motoren zéér indrukwekkend waren. De mecaniciens waren zeer blij de glimlach op het gezicht van de kinderen te zien en ze verduidelijkten ons wat ze zoal doen met de motoren.

We hebben na de technische wandeling even uitgerust in de showroom van de glinsterende bolides, waarna Momo een verrassing in petto had: een ritje in een 360 Modena met de complimenten van de directie. De kinderen waren in extase! Het was prachtig weer en daarom konden we mooi buiten genieten van het spektakel rond de wagen en de kinderen. Het was een mooi schouwspel om ze onrustig of soms nerveus in de wagen te zien stappen om na de rit met een onmetelijke glimlach weer uit te stappen.

De middag werd afgesloten met een degustatie van chocolade taart en wafels van Milcamps tijdens dewelke alle ervaringen en indrukken werden uitgewisseld. Een laatste verrassing volgde voor ons vertrek: Michèle had voor eenieder een mooie catalogus, een sticker en een miniatuur Formule 1 bolide van Ferrari voor handen: subliem!

Bedankt Michèle voor het sublieme bezoek.

Dit artikel beantwoorden