logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > Recreatieve dagen > De muzikale komedie Mélisande

De muzikale komedie Mélisande

Glinsterende ogen.

dinsdag 30 november 2004, door Robin

Alle versies van dit artikel:

Op 19 November 2004 nodigden we 6 families uit in het Sportcomplex van Rixensart om er de voorstelling bij te wonen van Mélisande, de zevende muzikale komedie geregisseerd door de “asbl L’enfant des Etoiles”.

Bij het betreden van de zaal stappen we rechtstreeks de geschiedenis in: enkele eeuwen terug in de tijd, een Keltisch dorp met kleine huisjes van hout waar de werklieden van toen woonden en werkten: de pottenbakker, de wevers en spinners, de kaligraaf en nog vele anderen.

En dat alles omgeven door een zeer indrukwekkend kader: een driedimensionaal décor dat een Gallisch dorp uitbeeld midden in het avontuurlijke bos van Brocéliande. Het lang verwachte spektakel begint.....de vele lichteffecten brengen alles tot leven; de schreeuwende kleuren steken schril af tegen het houten décor. En dat is nog niet alles: sommige kostuums zijn zelfs ook voorzien van lampjes die speciale effecten creëren.

Meer dan 300 mensen passeren de revue op het prachtige décor; mensen van alle leeftijden en rassen; verscheidene jonge gehandicapten of zieken maken integraal deel uit van het spektakel en de hoofdrol Mélisande wordt voortreffelijk ingevuld door een jong meisje dat sinds haar geboorte blind is.

De avond is samen te vatten in één woord: FABULEUS. Klein en groot is onder de charme geraakt van het fabelachtige bos van Brocéliande, de ridders van de ronde tafel en de Keltische legendes.

Dit artikel beantwoorden