logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Paardrijden

Een diploma “ééndags ruiterâ€

zondag 22 mei 2005, door Robin

Alle versies van dit artikel:

Op vrijdag 6 Mei 2005 hebben we aan een tiental jongeren een nieuwe ervaring aan kunnen bieden door ze kennis te laten maken met paarden.

Deze mooie dag heeft zich afgespeeld op en om een manege die verborgen ligt in het prachtige Zoniënwoud nabij Brussel. Het doel van de dag was om de kinderen te herintegreren in de realiteit van het “kind zijn” met behulp van pony’s en paarden. Pony’s en paarden zijn ideale dieren om weer vertrouwen op te doen en om het zelfvertrouwen terug te winnen, het dagdagelijkse leven te vergeten, en om te breken met de gedachten van de ziekte zonder voorbij te gaan aan de noodzakelijke hygiëne en veiligheid voor de kinderen. En om natuurlijk veel te lachen!

De ochtend begon met het borstelen en klaar maken van de dieren. De kinderen en hun ouders hebben zich daarna in het zadel gezet alvorens een huifkartocht te beleven in het nabijgelegen bos.

Rond het middaguur verzamelden de ouders en de kinderen zich rondom de traditionele spaghetti bolognaise alvorens een mobiel in elkaar te knutselen met medewerken van Guy, onze vaste animator van de gezelschapsruimte Arcadie

Deze mooie dag werd afgesloten rondom de verjaardagstaart van Gregory die zijn achtste verjaardag vierde; aan alle blije deelnemers werd daarna ook nog een diploma “ééndags-ruiter” overhandigd.

Dit artikel beantwoorden