logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > Recreatieve dagen > Bezoek aan de militaire basis van Bierset

Bezoek aan de militaire basis van Bierset

Piloot voor één dag

zondag 15 augustus 2004, door Robin

Alle versies van dit artikel:

De lage bewolking en nevel is van de partij, maar dat geeft niets.... het zonnetje is aanwezig in onze gedachten en in die van de kinderen die we mee mogen brengen voor het bezoek aan de militaire basis van Bierset.

Bij aankomst wacht ons een extreem warm onthaal door het personeel....het eerste gedeelte van de ochtend is gepland voor het demonstreren van radiografisch bestuurbare helikopters. Daarna, na een korte briefing over de verwachte evolutie van het weer die dag, worden onze “piloten voor één dag” uitgenodigd voor een helikopterpiloot missie in de vluchtsimulator: beter dan de playstation II !

Na enkele avontuurlijke en goeddoende gevoelens in de simulator worden we uitgenodigd voor een BBQ tijdens de welke we kunnen genieten van de acrobatische toeren van de twee vliegtuigen in de lucht. Na de lunch wacht de kleine piloten een geweldige verrassing: een luchtdoop met de Alouette II....waarna ze allen met trots hun diploma “piloot voor één dag” in ontvangst mogen nemen.

We bedanken bij deze met ons gehele hart de Minister van defensie Meneer Flahaut die ons de toestemming heeft gegeven met de kinderen te vliegen. We danken tevens Kolonel Olivier Colmant en zijn medewerkers voor de magistrale dag die de kinderen en hun familie hebben mogen meemaken als gevolg van hun motivatie, hun beschikbaarheid en hun goedgeluimde humeur. Natuurlijk ook een dankwoord voor Pascal Henneresse die ons in contact heeft gebracht met dit fantastische team.

Dit artikel beantwoorden